Skillnad mellan versioner av "Kategori:Arbetsrätt"

Hoppa till navigering Hoppa till sök
imported>Staffan
m
imported>Staffan
m
Rad 1: Rad 1:
De regler som behandlar arbetsförhållanden, särskilt relationen mellan arbetstagare och arbetsgivare.
+
De regler som behandlar arbetsförhållanden, särskilt relationen mellan [[arbetstagare]] och [[arbetsgivare]].
  
Arbetsrätten kan delas upp i två huvudområden: Frågor som rör det enskilda anställningsförhållandet ([[individuell arbetsrätt]]), och frågor som rör kollektivavtal samt arbetstagar- och arbetsgivar organisationer ([[kollektiv arbetsrätt]]). Utöver detta brukar man inom arbetsrätten räkna de processrättsliga frågor som är unika för arbetsrättsliga tvister.
+
Arbetsrätten kan delas upp i två huvudområden: Frågor som rör det enskilda anställningsförhållandet ([[individuell arbetsrätt]]), och frågor som rör kollektivavtal samt arbetstagar- och arbetsgivar organisationer ([[kollektiv arbetsrätt]]). Utöver detta brukar man till arbetsrätten räkna de processrättsliga frågor som är unika för arbetsrättsliga tvister.
  
 
== Individuell arbetsrätt ==
 
== Individuell arbetsrätt ==

Versionen från 12 augusti 2009 kl. 15.46

De regler som behandlar arbetsförhållanden, särskilt relationen mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Arbetsrätten kan delas upp i två huvudområden: Frågor som rör det enskilda anställningsförhållandet (individuell arbetsrätt), och frågor som rör kollektivavtal samt arbetstagar- och arbetsgivar organisationer (kollektiv arbetsrätt). Utöver detta brukar man till arbetsrätten räkna de processrättsliga frågor som är unika för arbetsrättsliga tvister.

Individuell arbetsrätt

Kollektiv arbetsrätt