Bilaga
Varuslagur 01.01 | Levande hästar |
ur 01.02 | Levande nötkreatur |
ur 01.03 | Levande tamsvin |
ur 01.04 | Levande får |
01.05 domesticus, ankor, gäss, kalkoner och pärlhöns | Levande fjäderfä, nämligen höns av arten Gallus |
ur 02.01 | Kött av nötkreatur, färskt eller kylt |
ur 02.02 | Kött av nötkreatur, fryst |
ur 02.03 | Kött av tamsvin, färskt, kylt eller fryst |
ur 02.04 | Kött av får, färskt, kylt eller fryst |
ur 02.05 | Kött av häst, färskt, kylt eller fryst |
ur 02.06 häst, färska, kylda eller frysta | Andra ätbara delar av nötkreatur, tamsvin, får och |
ur 02.07 gåslever) av fjäderfä enligt nr 01.05, färska, kylda eller frysta | Kött och andra ätbara delar (med undantag av |
02.09 fjäderfäfett (inte utsmälta eller på annat sätt extraherade), färska, kylda, frysta, saltade, i saltlake torkade eller rökta | Svinfett, inte innehållande magert kött, och |
ur 02.10 Kött och andra ätbara djurdelar av häst, nötkreatur, tamsvin, får och fjäderfä (med undantag av gåslever), saltade, torkade eller rökta; ätbart mjöl av kött eller andra djurdelar04.01 försatta med socker eller annat sötningsmedel | Mjölk och grädde, inte koncentrerade och inte |
04.02 socker eller annat sötningsmedel | Mjölk och grädde, koncentrerade eller försatta med |
04.03 Kärnmjölk, filmjölk, gräddfil, yoghurt, kefir och annan fermenterad eller syrad mjölk och grädde, även koncentrerade, försatta med socker eller annat sötningsmedel, smaksatta eller innehållande frukt, bär, nötter eller kakao
04.04 Vassle, även koncentrerad eller försatt med socker eller annat sötningsmedel; produkter bestående av naturliga mjölkbeståndsdelar, även försatta med socker eller annat sötningsmedel, inte nämnda eller inbegripna någon annanstansur 04.05 | Smör och andra fetter och oljor framställda av mjölk |
04.06 | Ost och ostmassa |
ur 04.07 kokta | Fjäderfäägg med skal, färska, konserverade eller |
04.08 Fågelägg utan skal samt äggula, färska, torkade, ångkokta eller kokta i vatten, gjutna, frysta eller på annat sätt konserverade, även försatta med socker eller annat sötningsmedelur 07.01 tiden 6 juni-5 juli), färsk eller kyld | Potatis (med undantag av nyskördad potatis under |
ur 07.09 | Sockermajs, färsk eller kyld |
ur 07.10 | Sockermajs (även ångkokt eller kokt i vatten), fryst |
ur 07.12 Torkad potatis och sockermajs, hela, i bitar, skivade, krossade eller pulveriserade, men inte vidare bereddaur 07.13 används för livsmedels- eller foderändamål, även skalade eller sönderdelade | Torkade, spritade baljväxtfrön av sådana slag som |
ur 07.14 eller i bitar och även i form av pelletar | Maniok- och arrowrot, färska eller torkade, hela |
10.01 | Vete samt blandsäd av vete och råg |
10.02 | Råg |
10.03 | Korn |
10.04 | Havre |
10.05 | Majs |
10.07 | Sorghum |
ur 10.08 | Spannmål, annan än bovete, kanariefrö och hirs |
11.01 råg | Finmalet mjöl av vete eller av blandsäd av vete och |
ur 11.02 vete och råg, ris, bovete, kanariefrö och hirs | Finmalet mjöl av annan spannmål än vete, blandsäd av |
ur 11.03 Krossgryn, grovt mjöl (inbegripet fingryn) och pelletar av annan spannmål än ris, bovete, kanariefrö och hirs
ur 11.04 Spannmål, annan än ris, bovete, kanariefrö och hirs, bearbetad på annat sätt (t.ex. skalad, valsad, bearbetad till flingor eller pärlgryn, klippt eller gröpad), groddar av spannmål, hela, valsade, bearbetade till flingor eller maldaur 11.05 | Mjöl, flingor, korn och pelletar av potatis |
ur 11.06 enligt nr 07.14 | Mjöl av sago eller av rötter, stam- eller rotknölar |
11.07 | Malt, även rostat |
ur 11.08 | Stärkelse |
12.01 | Sojabönor, även sönderdelade |
12.02 rostade eller på annat sätt tillagade | Jordnötter, även skalade eller sönderdelade men inte |
12.03 | Kopra |
12.05 | Rapsfrön och rybsfrön, även sönderdelade |
12.06 | Solrosfrön, även sönderdelade |
ur 12.07 undantag av ricinus-, hamp- och oiticicafrön samt bokollon), även sönderdelade | Andra oljeväxtfrön och oljehaltiga frukter (med |
ur 12.08 Mjöl av oljeväxtfrön eller oljehaltiga frukter (med undantag av mjöl av senaps-, lin-, ricinus-, hamp- och oiticicafrön samt av bokollon)ur 12.12 | Sockerbetor, färska eller torkade, även malda |
ur 12.14 pelletar | Lusernmjöl och annat grönmjöl, även i form av |
ur 15.01 även utpressade eller extraherade med lösningsmedel | Ister; annat svinfett och fjäderfäfett, utsmälta, |
ur 15.02 getter, råa eller utsmälta, även utpressade eller extraherade med lösningsmedel | Fetter av nötkreatur, andra oxdjur, får eller |
15.03 och talgolja, inte emulgerade, blandade eller på annat sätt beredda | Solarstearin, isterolja, oleostearin, oleomargarin |
ur 15.04 fraktioner av sådana fetter eller oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade (med undantag av fiskleverolja) | Fetter och oljor av fisk eller havsdäggdjur samt |
15.06 Andra animaliska fetter och oljor samt fraktioner av sådana fetter eller oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade15.07 raffinerade men inte kemiskt modifierade | Sojabönolja och fraktioner av denna olja, även |
15.08 raffinerade men inte kemiskt modifierade | Jordnötsolja och fraktioner av denna olja, även |
15.09 raffinerade men inte kemiskt modifierade | Olivolja och fraktioner av denna olja, även |
15.10 Andra oljor erhållna enbart ur oliver samt fraktioner av sådana oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade, inbegripet blandningar av dessa oljor eller fraktioner med oljor eller fraktioner enligt nr 15.0915.11 raffinerade men inte kemiskt modifierade | Palmolja och fraktioner av denna olja, även |
15.12 fraktioner av dessa oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade | Solrosolja, safflorolja och bomullsfröolja samt |
15.13 fraktioner av dessa oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade | Kokosolja, palmkärnolja och babassuolja samt |
15.14 dessa oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade | Rapsolja, rybsolja och senapsolja samt fraktioner av |
ur 15.15 undantag av jojoba-, kroton-, lin-, oiticica-, ricin- och tungolja samt fraktioner av dessa oljor) samt fraktioner av sådana fetter eller oljor, även raffinerade men inte kemiskt modifierade | Andra vegetabiliska fetter och feta oljor (med |
ur 15.16 fraktioner av sådana fetter eller oljor, som helt eller delvis hydrerats, omförestrats (även internt) eller elaidiniserats, även raffinerade men inte vidare bearbetade med undantag av produkter med karaktär av konstgjorda vaxer | Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor samt |
15.17 Margarin; ätbara blandningar och beredningar av animaliska eller vegetabiliska fetter eller oljor eller av fraktioner av olika fetter eller oljor enligt detta kapitel, andra än ätbara fetter och oljor samt fraktioner av sådana fetter eller oljor enligt nr 15.16
ur 15.18 Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor (med undantag av lin-, oiticica, ricin- och tungolja samt fraktioner av dessa oljor) samt fraktioner av sådana fetter eller oljor, kokta, oxiderade, dehydratiserade, faktiserade, blåsta, polymeriserade genom upphettning i vakuum eller i inert gas eller på annat sätt kemiskt modifierade, med undantag av produkter enligt nr 15.16; oätliga blandningar eller beredningar av animaliska eller vegetabiliska fetter eller oljor eller av fraktioner av olika fetter eller oljor enligt detta kapitel, inte nämnda eller inbegripna någon annanstansur 16.01 produkter av kött, andra djurdelar eller blod; beredningar av dessa produkter | Korv (med undantag av gåsleverkorv) och liknande |
ur 16.02 konserverade på annat sätt (med undantag av gåsleverpastej) | Kött, andra djurdelar och blod, beredda eller |
ur 16.05 blötdjur, beredda eller konserverade | Andra ryggradslösa vattendjur än kräftdjur och |
17.01 ren sackaros, i fast form | Socker från sockerrör eller sockerbetor samt kemiskt |
ur 17.02 glukos och fruktos, i fast form (med undantag av invertsocker); sirap och andra sockerlösningar utan tillsats av aromämnen eller färgämnen (med undantag av invertsocker); sockerkulör | Annat socker, inbegripet kemiskt ren laktos, maltos, |
17.03 socker | Melass erhållen vid utvinning eller raffinering av |
ur 17.04 Fondantmassor, mandelmassor, pastor och andra liknande halvfabrikat, inte innehållande kakao, i bulk
ur 18.06 Glasspulver, glasspasta (glassmassa), puddingar och liknande efterrätter samt pulver, flingor, pastor och flytande beredningar endast avsedda för framställning av pudding och annan liknande efterrätt eller dryck, innehållande kakao
ur 19.01 Livsmedelsberedningar av mjöl, stärkelse eller maltextrakt, som inte innehåller kakaopulver eller innehåller mindre än 50 viktprocent kakaopulver, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans; livsmedelsberedningar av varor enligt nr 04.01-04.04, som inte innehåller kakaopulver eller innehåller mindre än 10 viktprocent kakaopulver, inte nämnda eller inbegripna någon annanstans
19.02 Pastaprodukter, såsom spagetti, makaroner, nudlar, lasagne, gnocchi, ravioli och cannelloni, även kokta, fyllda (med kött eller andra födoämnen) eller på annat sätt beredda; couscous, även beredd19.03 | Flingor, gryn o.d., framställda av stärkelse |
ur 19.04 eller på annat sätt beredd | Spannmål, annan än majs, i form av korn, förkokt |
ur 19.05 kex, småkakor o.d., våfflor och rån (wafers)) | Bakverk, även innehållande kakao (med undantag av |
ur 20.04, 07.13, | Potatis och produkter av ärter och bönor enligt nr |
ur 20.06 ättika eller ättiksyra, frysta | beredda eller konserverade på annat sätt än med |
ur 20.05, 07.13, | Potatis och produkter av ärter och bönor enligt nr |
ur 20.06 ättika eller ättiksyra, inte frysta | beredda eller konserverade på annat sätt än med |
ur 21.02 undantag av vacciner enligt nr 30.02) | Andra encelliga mikroorganismer än jäst, döda (med |
ur 21.04 innehållande kött (inbegripet andra djurdelar) | Homogeniserade sammansatta livsmedelsberedningar, |
21.05 | Glassvaror, även innehållande kakao |
ur 21.06 någon annanstans (med undantag av konfektyrer) | Livsmedelsberedningar, inte nämnda eller inbegripna |
23.02 Kli, fodermjöl och andra återstoder, även i form av pelletar, erhållna vid siktning, malning eller annan bearbetning av spannmål eller baljväxter
23.03 Återstoder från stärkelseframställning och liknande återstoder, betmassa, bagass och annat avfall från sockerframställning, drav, drank och annat avfall från bryggerier eller brännerier, även i form av pelletar23.04 av sojabönolja, även malda eller i form av pelletar | Oljekakor och andra fasta återstoder från utvinning |
23.05 Oljekakor och andra fasta återstoder från utvinning av jordnötsolja, även malda eller i form av pelletar
ur 23.06 Oljekakor och andra fasta återstoder (med undantag av mandelkli) från utvinning av vegetabiliska fetter eller oljor, andra än de som omfattas av nr 23.04 eller 23.05, även malda eller i form av pelletar
23.08 Vegetabiliska ämnen och vegetabiliskt avfall samt vegetabiliska återstoder och biprodukter av sådana slag som används vid utfodring av djur, inte nämnda eller inbegripa någon annanstans, även i form av pelletar
ur 23.09 Beredningar av sådana slag som används vid utfodring av djur (med undantag av hundbröd samt sådana vitamin- och mineralfodermedel som inte innehåller torrmjölk)25.10 aluminiumkalciumfosfater och fosfatkrita | Naturliga kalciumfosfater, naturliga |
ur 28.08 | Salpetersyra |
ur 28.09 | Fosforpentoxid och ortofosforsyra |
28.14 | Ammoniak, vattenfri eller i vattenlösning |
ur 28.34 | Kalium-, kalcium- och magnesiumnitrat |
ur 28.35 och pyrofosfater), kaliumortofosfater och kalciumhydrogenortofosfat (dikalciumfosfat) | Kalium- eller kalciumpolyfosfater (inbegripet meta- |
31.01 | Gödselmedel |
-31.05 |
ur 35.02 | Äggalbumin |
35.05 förklistrad eller örestrad stärkelse); lim och klister på basis av stärkelse, dextrin eller annan modifierad stärkelse | Dextrin och annan modifierad stärkelse (t.ex. |
ur 35.07 | Enzympreparat innehållande födoämnen |
ur 38.09 Beredda glätt- och appreturmedel av sådana slag som används inom textil-, pappers- eller läderindustrin eller inom liknande industrier, på basis av stärkelse eller stärkelseprodukter (med undantag av varor i detaljhandelsförpackningar vägande per styck högst 1 kg netto)
ur 38.23 Tekniska enbasiska fettsyror (med undantag av olein, linoljefettsyra och andra fettsyror med ett jodtal av minst 170, ricinoljefettsyra, dehydratiserad ricinoljefettsyra, högraffinerad tallfettsyra och ullfettsyra); sura oljor från raffineringur 38.24 på basis av stärkelse eller stärkelseprodukter | Beredda bindemedel för gjutformar eller gjutkärnor |