SJVFS 1997:80
Statens jordbruksverks föreskrifter om uppgiftslämnande för statistiska undersökningar av mjölk och mjölkprodukter
Statens jordbruksverks
författningssamling
Statens jordbruksverk
551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00
telefax: 036-19 05 46, telex: 70991
SJV-S
ISSN 1102-0970
Statens jordbruksverks föreskrifter
om uppgiftslämnande för statistiska undersökningar av
mjölk och mjölkprodukter;
beslutade den 7 augusti 1997
Statens jordbruksverk föreskriver, med stöd av 2 § andra stycket
förordningen (1992:1032) om uppgiftsskyldighet på jordbrukets område
samt efter samråd med Statistiska centralbyrån, följande.1
SJVFS 1997:80
Utkom från trycket
den 11 augusti 1997
1 § Dessa föreskrifter avser skyldighet att lämna uppgift för
1. företag som köper mjölk, eller i förekommande fall mjölkprodukter,
antingen direkt hos ett jordbruksföretag eller hos de företag som anges i
punkt 2 i syfte att omvandla mjölken eller produkterna till mjölkprodukter,
och 2. företag som samlar in mjölk eller grädde för att helt eller delvis
leverera mjölken eller grädden vidare i oförädlat skick till de företag som
avses i punkt 1.
2 § Med mjölk avses i dessa föreskrifter mjölk från ko, får, get och buffel.
Vad som föreskrivs i 3 § första stycket 1 skall dock omfatta endast komjölk
och produkter som framställs av enbart komjölk.
3 § Varje företag som avses i 1 § skall själva eller genom ombud till
Statens jordbruksverk på av verket fastställd blankett lämna följande
uppgifter:
1. för varje månad senast 40 dagar efter månadens utgång
a. kvantiteten av och fetthalten i den insamlade mjölken och
grädden samt proteinhalten i den insamlade mjölken, och
1Jfr rådets direktiv 96/16/EG av den 19 mars 1996 om statistiska undersökningar av
mjölk och mjölkprodukter (EGT nr L 78, 28.3.1996, s. 27, Celex 396L0016) och
kommissio-nens beslut 97/80/EG av den 18 december 1996 om
tillämpningsföreskrifter till rådets direktiv 96/16/EG om statistiska undersökningar av
mjölk och mjölkprodukter (EGT nr L 24, 25.1.1997, s. 26, Celex 397D0080).
SJVFS 1997:80
2
b. kvantiteten av vissa färska mjölkprodukter behandlade och klara
för leverans samt vissa bearbetade mjölkprodukter, och
2. för varje år senast den 15 juni året närmast efter det år upp-gifterna
avser
a. kvantiteten av samt fett- och proteinhalten i tillgänglig mjölk och
grädde,
b. kvantiteten av färska mjölkprodukter behandlade och klara för
leverans samt andra framställda mjölkprodukter, uppdelade i produkt-slag,
samt
c. användningen av varor i form av helmjölk och skummjölk samt
kvantiteten av fett som används vid framställning av mjölkprodukter.
De mjölkprodukter som omfattas av uppgiftsskyldigheten enligt första
stycket framgår av bilaga 1 till kommissionens beslut 97/80/EG.
-------------------------
Denna författning träder i kraft den 15 augusti 1997.
PER-GÖRAN ÖJEHEIM
Hans Jönrup
(Statistikenheten)