Upphävd författning

Förordning (1997:1275) om anställningsstöd

Departement
Näringsdepartementet
Utfärdad
1997-12-18
Ändring införd
SFS 1997 i lydelse enligt SFS 2005:606
Upphäver
Förordning (1986:414) om rekryteringsstöd
Källa
Regeringskansliets rättsdatabaser
Senast hämtad
Övrigt
Rättelseblad 2003:321 har iakttagits.

Allmänna bestämmelser

1 §  Denna förordning innehåller bestämmelser om statligt anställningsstöd. Förordning (1999:717).

2 §  Anställningsstöd lämnas till arbetsgivare i syfte att stimulera anställningar av personer som har svårigheter att få ett reguljärt arbete. Stöd kan också lämnas för anställning av personer som är långtidssjukskrivna från anställningar de bedöms inte kunna återgå till. Förordning (2004:18).

3 §  Anställningsstöd lämnas av länsarbetsnämnden enligt denna förordning i form av

  • allmänt anställningsstöd,
  • förstärkt anställningsstöd,
  • särskilt anställningsstöd, och
  • anställningsstöd för långtidssjukskrivna. Förordning (2004:221).

Villkor för anställningsstöd

Allmänt anställningsstöd

4 §  En person som är minst 20 år får anvisas en anställning med allmänt anställningsstöd om han eller hon är arbetslös eller tar del av ett arbetsmarknadspolitiskt program och omedelbart före anvisningen under tolv månader varit anmäld som arbetssökande hos den offentliga arbetsförmedlingen.

[S2]En anvisning till en anställning på deltid får göras endast under de ytterligare förutsättningarna att den som anvisas är arbetslös minst 25 procent av heltid och genom en ökning av sin arbetstid kan beredas arbete på heltid.

[S3]En anvisning får även göras för den som inte uppfyller kraven i första eller andra stycket på grund av sjukdom. Förordning (2005:606).

4 a §  En person som inte fyllt 25 år får, utöver vad som anges i 4 §, under tiden den 1 februari-31 december 2005 anvisas allmänt anställningsstöd när han eller hon

  • varit anmäld som arbetslös arbetssökande hos den offentliga arbetsförmedlingen i sex månader, och
  • uppfyller övriga villkor enligt 4 §. Förordning (2004:1328).

Förstärkt anställningsstöd

5 §  En person som är minst 20 år får anvisas en anställning med förstärkt anställningsstöd om han eller hon

  1. sedan 24 månader antingen har varit arbetslös eller har tagit del av ett arbetsmarknadspolitiskt program och omedelbart före anvisningen under samma tid varit anmäld som arbetssökande hos den offentliga arbetsförmedlingen, eller
  2. har ett arbetshandikapp och lämnar antingen en anställning hos en arbetsgivare inom Samhallkoncernen eller ett skyddat arbete hos en offentlig arbetsgivare.

[S2]En anvisning får även göras för den som inte uppfyller kraven i första stycket 1 på grund av sjukdom. Förordning (2005:606).

Särskilt anställningsstöd

5 a §  En person som är minst 57 år får anvisas en anställning med särskilt anställningsstöd om han eller hon

  1. sedan 24 månader antingen har varit arbetslös eller har tagit del av ett arbetsmarknadspolitiskt program och omedelbart före anvisningen under samma tid varit anmäld som arbetssökande hos den offentliga arbetsförmedlingen, och
  2. tagit del av aktivitetsgarantin enligt förordningen (2000:634) om arbetsmarknadspolitiska program under minst tre månader.

[S2]En person som inte fyllt 57 år får anvisas en anställning med särskilt anställningsstöd om han eller hon

  1. sedan 24 månader antingen har varit arbetslös eller har tagit del av ett arbetsmarknadspolitiskt program och omedelbart före anvisningen under samma tid varit anmäld som arbetssökande hos den offentliga arbetsförmedlingen, och
  2. tagit del av aktivitetsgarantin under en sammanhängande period av minst 18 månader. Förordning (2003:321).

5 b §  När en anställning med särskilt anställningsstöd har upphört får en ny anvisning till en sådan anställning göras för den som efter anställningens upphörande deltagit i organiserade jobbsökaraktiviteter hos arbetsförmedlingen utan att ha fått arbete. En anvisning till en anställning hos en arbetsgivare hos vilken den enskilde tidigare varit anställd med särskilt anställningsstöd får dock göras tidigast sex månader efter att den tidigare anställningen upphört och under förutsättning att andra insatser inom ramen för aktivitetsgarantin inte bedöms tillräckliga.

[S2]En ny anvisning får, utan att villkoren i första stycket är uppfyllda, göras för den som

  • är minst 61 år och
  • inte bedöms kunna få ett reguljärt arbete eller en anställning med anställningsstöd hos en annan arbetsgivare. Förordning (2003:321).

6 § Har upphävts genom förordning (2004:221).

Anställningsstöd för långtidssjukskrivna

6 a §  En person som är minst 20 år och har en anställning får under tiden den 15 februari 2005-31 oktober 2005 anvisas en anställning med anställningsstöd för långtidssjukskrivna om han eller hon

  • är bosatt i Blekinge län, Haparanda kommun, Norrköpings kommun, Västerås kommun, Övertorneå kommun eller Västra Frölundas lokalkontorsområde i Göteborgs kommun,
  • haft en sammanhängande sjukperiod enligt 3 kap. 4 § lagen (1962:381) om allmän försäkring om minst 12 månader och bedöms inte kunna återgå till sitt arbete, och
  • har en överenskommelse med sin arbetsgivare om ledighet från sin anställning för en anställning med anställningsstöd.

[S2]En anvisning får även göras för den som inte uppfyller kravet på en sjukperiod om minst 12 månader på grund av ett kortare avbrott i sjukperioden för reguljärt arbete under förutsättning att arbetet inte inneburit att personens ställning på arbetsmarknaden stärkts. Förordning (2005:11).

6 b §  Anställningsstöd för långtidssjukskrivna skall lämnas i enlighet med kommissionens förordning (EG) nr 69/2001 av den 12 januari 2001 om tilllämpningen av artiklarna 87 och 88 i EG- fördraget på stöd av mindre betydelse2 och 18-20 §§ förordningen (1988:764) om statligt stöd till näringslivet. Förordning (2004:18).

Förutsättningar för att få anställningsstöd

7 §  Den som stängts av från ersättning enligt 43-46 §§ lagen (1997:238) om arbetslöshetsförsäkring får inte anvisas anställning med anställningsstöd under avstängningstiden.

8 §  Anställningsstöd får lämnas endast under förutsättning att det i anställningen lämnas lön och andra anställningsförmåner enligt kollektivavtal eller anställningsförmåner som är likvärdiga med förmåner enligt kollektivavtal i branschen.

9 §  Anställningsstöd får inte lämnas till arbetsgivare som på den driftsenhet där den anställde med anställningsstöd avses att bli placerad senare än nio månader före den aktuella anställningen sagt upp anställda på grund av arbetsbrist.

10 §  En förutsättning för att anställningsstöd skall lämnas är att den som har anställning med anställningsstöd inte permitteras av någon annan anledning än att arbetet inte kan bedrivas på grund av väderleksförhållandena eller andra liknande orsaker.

11 §  Anställningsstöd får inte lämnas till arbetsgivare som för samma insats får bidrag med stöd av andra bestämmelser, om inte annat särskilt föreskrivs.

Anställningsformerna

12 §  Anställningsstödet får lämnas såväl för anställningar som gäller tills vidare som för provanställningar och andra tidsbegränsade anställningar. För tidsbegränsade anställningar hos en arbetsgivare med offentlig ställning, eller när en deltidsarbetslös person bereds tidsbegränsad anställning på heltid, får dock allmänt eller förstärkt anställningsstöd lämnas endast om länsarbetsnämnden finner skäl att anta att arbetsgivaren kommer att bereda den arbetssökande fortsatt anställning när den tidsbegränsade anställningen upphör eller i nära anslutning därtill. Såvitt gäller en anställning hos en statlig arbetsgivare skall bedömningen göras med iakttagande av vad som sägs i 4 § lagen (1994:260) om offentlig anställning.

[S2]Även om det inte finns skäl att anta att en arbetsgivare med offentlig ställning kommer att bereda den arbetssökande fortsatt anställning får allmänt eller förstärkt anställningsstöd lämnas för tidsbegränsade anställningar hos sådan arbetsgivare för

  1. kulturarbeten,
  2. skogliga arbeten och
  3. miljö-, natur-, byggnads- och fornvård. Förordning (2004:221).

13 §  I fråga om branscher, där arbetet är säsongsbetonat eller av andra skäl inte är sammanhängande till sin natur, får Arbetsmarknadsstyrelsen föreskriva att stöd får lämnas endast för anställning som gäller tills vidare eller omfattar en längre tidsperiod än den normala säsongen.

Anvisningen

14 §  Länsarbetsnämnden anvisar arbetssökande till anställning med anställningsstöd.

15 §  Innan länsarbetsnämnden anvisar någon till anställning med anställningsstöd, skall nämnden samråda med den sammanslutning av arbetstagare som är part i lokal förhandling med arbetsgivaren.

16 § Har upphävts genom förordning (1999:69).

Tid med anställningsstöd

17 §  Allmänt anställningsstöd lämnas under

  1. sex månader, eller
  2. tolv månader i sådan verksamhet som innefattar offentliga investeringar eller investeringar av samhällsnyttig karaktär, om det finns synnerliga skäl. Länsarbetsnämnden skall i sådant fall ange vad de synnerliga skälen består i och dokumentera den information som ligger till grund för beslutet.

[S2]Förstärkt anställningsstöd lämnas under 18 månader. Särskilt anställningsstöd som avser någon som fyllt 61 år lämnas under tjugofyra månader. Särskilt anställningsstöd som avser någon som inte fyllt 61 år lämnas under 18 månader. Anställningsstöd för långtidssjukskrivna lämnas under sex månader.

[S3]När det gäller tidsbegränsade anställningar där varaktigheten av arbetsuppgifterna är kortare än de tider som anges i första och andra styckena skall anställningsstöd lämnas den tid arbetsuppgifterna varar. Förordning (2005:606).

17 a § Har upphävts genom förordning (2004:221).

Anställningsstödets storlek

18 §  Allmänt anställningsstöd lämnas med 50 procent av lönekostnaden, dock högst 350 kronor per dag.

[S2]Förstärkt anställningsstöd lämnas under sex månader med 75 procent av lönekostnaden, dock högst 525 kronor per dag, samt under följande tolv månader med 25 procent av lönekostnaden, dock högst 175 kronor per dag.

[S3]Särskilt anställningsstöd lämnas med 85 procent av lönekostnaden, dock högst 750 kronor per dag. Förordning (2005:606).

18 a § Har upphävts genom förordning (2004:221).

18 b §  Anställningsstöd för långtidssjukskrivna lämnas med

  • 75 procent av lönekostnaden, dock högst 525 kronor per dag, för den som haft en sjukperiod om längst 24 månader,
  • 85 procent av lönekostnaden, dock högst 750 kronor per dag, för den som haft en sjukperiod som överstiger 24 månader. Förordning (2004:18).

19 §  Den lönekostnad som skall läggas till grund för anställningsstöd är

20 §  Anställningsstöd lämnas med ett bestämt belopp per arbetsdag, dock endast för dagar som ingår i den normala veckoarbetstiden hos arbetsgivaren och för vilka arbetsgivaren betalar lön eller sjuklön. Vid deltidsarbete skall stödet minskas i förhållande till arbetstiden.

[S2]När stödet beslutas skall dess storlek i kronor per dag fastställas för hela stödperioden. Förordning (2003:321).

Hur anställningsstödet tillgodoförs arbetsgivaren

20 a §  Anställningsstöd tillgodoförs arbetsgivaren genom kreditering på sådant skattekonto som har upprättats för arbetsgivaren enligt 3 kap. 5 § skattebetalningslagen (1997:483).

[S2]Arbetsmarknadsstyrelsen skall lämna Skatteverket de uppgifter som behövs för krediteringen.

[S3]Stödet krediteras arbetsgivarens skattekonto den 12 i månaden efter det att underlag enligt 20 b § inkommit, med undantag för januari då stödet i stället krediteras den 17. Förordning (2003:993).

20 b §  Arbetsgivaren skall lämna underlag till länsarbetsnämnden för beräkning av det stödbelopp som skall krediteras skattekontot. Underlaget skall lämnas inom sextio dagar efter den arbetsmånad som stödet avser. Lämnas inte underlaget inom denna tid förlorar arbetsgivaren rätt till det stödbeloppet.

[S2]Om det finns särskilda skäl får länsarbetsnämnden medge undantag från skyldigheten att lämna underlag inom sextio dagar. Förordning (2002:235).

20 c §  Ekonomiskt stöd för merkostnader som föranleds av en anställning med särskilt anställningsstöd får lämnas till arbetsgivaren med belopp som bestäms vid anvisningen. Förordning (2003:321).

Övriga bestämmelser

21 §  Arbetsmarknadsstyrelsen (AMS) skall se till att lämnade anställningsstöd används på föreskrivet sätt. Den som har fått stöd skall ge AMS eller den AMS utser tillfälle att granska verksamheten och lämna de uppgifter som behövs för granskningen.

[S2]Om någon har fått stöd utan att vara berättigad till det skall det som mottagaren fått för mycket betalas tillbaka. Det belopp som skall återbetalas får dras av från stödbelopp som den återbetalningsskyldige därefter har rätt till. Om det finns särskilda skäl får AMS eller länsarbetsnämnden helt eller delvis befria den som tagit emot stödet från återbetalningsskyldigheten. AMS eller länsarbetsnämnden skall i sådant fall ange vad de särskilda skälen består i och dokumentera den information som ligger till grund för beslutet. Förordning (2005:606).

22 §  Beslut att inte anvisa någon en anställning med anställningsstöd får inte överklagas. Rätten att överklaga andra beslut följer av 50 och 51 §§ förordningen (2001:623) med instruktion för Arbetsmarknadsverket. Förordning (2002:235).

23 §  AMS får meddela de ytterligare föreskrifter som behövs för verkställigheten av denna förordning. Förordning (2000:629).

Ändringar och övergångsbestämmelser

Förordning (1997:1275) om anställningsstöd

    Övergångsbestämmelse

    Denna förordning träder i kraft den 1 januari 1998, då förordningen (1986:414) om rekryteringsstöd skall upphöra att gälla. Den upphävda förordningen gäller dock fortfarande i fråga om anställningar som har påbörjats före ikraftträdandet.
    Förarbeten
    Rskr. 1997/98:125, Prop. 1997/98:1, Bet. 1997/98:AU1
    Ikraftträder
    1998-01-01

Förordning (1998:574) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 1997/98:317, Prop. 1997/98:150, Bet. 1997/98:FiU27
Omfattning
ändr. 3 §
Ikraftträder
1998-07-01

Förordning (1998:1793) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsskydd

Förarbeten
Rskr. 1998/99:105, Prop. 1998/99:1, Bet. 1998/99:AU1
Omfattning
ändr. 5 §
Ikraftträder
1999-01-01

Förordning (1999:69) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 7, 16 §§; ändr. 4, 17 §§
Ikraftträder
1999-04-01

Förordning (1999:717) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 oktober 1999. Äldre föreskrifter gäller fortfarande för anställningsstöd som beviljats före ikraftträdandet.
Förarbeten
Rskr. 1998/99:249, Prop. 1998/99:100, Bet. 1998/99:FiU27
Omfattning
upph. rubr. närmast före 3 §; nuvarande 5, 6 §§ betecknas 6, 7 §§, rubr. närmast före 7 § sätts närmast före 8 §; ändr. 1, 3, 4 §§, de nya 6, 7 §§, 17, 18, 19, 20, 21, 22 §§; nya 5, 20 a, 20 b §§, rubr. närmast före 4, 20 a §§
Ikraftträder
1999-10-01

Förordning (1999:1187) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 1999/2000:83, Prop. 1999/2000:1, Bet. 1999/2000:AU1
Omfattning
ändr. 5 §
Ikraftträder
2000-01-01

Förordning (2000:629) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 augusti 2000. Äldre föreskrifter gäller fortfarande för anställningsstöd som beviljats före ikraftträdandet.
Förarbeten
Rskr. 1999/2000:262, Prop. 1999/2000:100, Bet. 1999/2000:FiU27
Omfattning
ändr. 3, 5, 17, 18, 19, 20, 20 b, 21, 22 §§; nya 5 b, 23 §§
Ikraftträder
2000-08-01

Förordning (2000:1364) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2001. Äldre föreskrifter gäller fortfarande i fråga om anställningsstöd som beviljats före ikraftträdandet.
Förarbeten
Rskr. 2000/02:103, Prop. 2000/01:1, Bet. 2000/01:AU1
Omfattning
nuvarande 5 b § betecknas 5 a §; ändr. 19 §
Ikraftträder
2001-01-01

Förordning (2002:235) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 6 §; ändr. 3, 4, 5, 5 a, 12, 20 b, 22 §§, rubr. närmast före 4 §; nya 6, 17 a, 18 a §§, rubr. närmast före 5, 5 a, 6 §§
Ikraftträder
2002-06-01

Förordning (2002:699) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 12 §
Ikraftträder
2002-08-15

Förordning (2002:843) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 4, 12 §§
Ikraftträder
2003-01-01

Förordning (2003:321) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2002/03:200, Prop. 2002/03:44, Bet. 2002/03:AU8
Omfattning
ändr. 5 a, 18, 20 §§; nya 5 b, 20 c §§
Ikraftträder
2003-07-01

Förordning (2003:993) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 20 a §
Ikraftträder
2004-01-01

Förordning (2003:1100) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 februari 2004. För anställningsstöd enligt 5 § 2 i sin äldre lydelse som beviljats före ikraftträdandet gäller fortfarande 18 § andra stycket i sin äldre lydelse.
Förarbeten
Rskr. 2003/04:70, Prop. 2003/04:1, Bet. 2003/04:AU1
Omfattning
ändr. 5, 18 §§
Ikraftträder
2004-02-01

Förordning (2004:18) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 2, 3, 7 §§, rubr. närmast före 8 § sätts närmast före 7 §; nya 6 a, 6 b, 18 b §§, rubr. närmast före 6 a §
CELEX-nr
32001R0069
Ikraftträder
2004-03-01

Förordning (2004:221) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 juni 2004. Äldre föreskrifter gäller fortfarande i fråga om anställningsstöd som kombineras med vård- och omsorgsutbildning som beviljats före ikraftträdandet.
Omfattning
upph. 6, 17 a, 18 a §§, rubr. närmast före 6 §; ändr. 3, 12 §§
Ikraftträder
2004-06-01

Förordning (2004:624) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2003/04:274, Prop. 2003/04:100, Bet. 2003/04:FiU21
Omfattning
ändr. 18 §
Ikraftträder
2004-07-01

Förordning (2004:1328) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2004/05:121, Prop. 2004/05:1, Bet. 2004/05:AU1
Omfattning
ny 4 a §
Ikraftträder
2005-02-01

Förordning (2005:11) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 6 a §
Ikraftträder
2005-02-15

Förordning (2005:606) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Övergångsbestämmelse

Denna förordning träder i kraft den 1 juli 2005. Äldre bestämmelser gäller fortfarande för anvisningar som gjorts före ikraftträdandet.
Förarbeten
Rskr. 2004/05:303, Prop. 2004/05:100, Bet. 2004/05:FiU21
Omfattning
ändr. 4, 5, 17, 18, 21 §§
Ikraftträder
2005-07-01

Förordning (2005:737) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 4 a, 6 a §§
Ikraftträder
2005-11-15

Lag (2005:1199) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2005/06:109, Prop. 2005/06:1, Bet. 2005/06:AU1
Omfattning
nuvarande 5 b § betecknas 5 e §; ändr. 4 a §, den nya 5 e §, 6 a, 17, 18, 19, 20 c §§; nya 5 b, 5 c, 5 d §§, rubr. närmast före 5 b §
Ikraftträder
2006-01-01

Förordning (2006:310) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 b, 17 §; ny 17 a §
Ikraftträder
2006-06-15

Förordning (2006:1096) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 4 a §; nya 4 b, 4 c §§
Ikraftträder
2006-10-10

Förordning (2006:1117) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 b §
Ikraftträder
2006-10-10

Förordning (2006:1553) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2006/07:88, Prop. 2006/07:1, Bet. 2006/07:AU5
Omfattning
upph. 4, 5, 5 b, 5 c, 5 d, 17 §§, rubr. närmast före 4, 5, 5 b §§; ändr. 3, 6 a, 12, 17 a, 18, 18 b, 19 §§
Ikraftträder
2007-01-01

Förordning (2007:44) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. p 2 ikrafttr.- och övergångsbest. till 2006:1553
Ikraftträder
2007-03-15

Förordning (2007:420) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. rubr. närmast före 1, 3 §§; nuvarande 5 e § betecknas 5 b §; ändr. 5 a, 5 b, 6 b, 8, 15, 17 a, 18 §§; nya 5 c, 5 d, 5 e, 17 b, 17 d, 18 a §§, rubr. närmast före 5 a, 5 c, 17, a, 17 b, 17 c, 17 d, 18, 18 a, 18 b §§
Ikraftträder
2007-07-02

Förordning (2007:663) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 20 a, 20 b, 20 c §§; ny 20 d §
Ikraftträder
2007-08-01

Förordning (2007:920) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
nuvarande 22 § betecknas 22 a §; ändr. 3, 5 b, 13, 14, 15, 20 a, 20 b, 20 d, 21, den nya 22 a, 23 §§; ny 22 §
Ikraftträder
2008-01-01

Förordning (2007:1363) om ändring i förordningen (2007:920) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 20 a, 20 b §§ i 2007:920; ändr. 20 d §, övergångsbest. till 2007:920

Förordning (2008:117) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ny p 3 övergångsbest. till 2007:420
Ikraftträder
2008-05-01

Förordning (2008:144) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 15 §; ändr. 5 c, 17 b, 18 a §§
Ikraftträder
2008-06-01

Förordning (2008:271) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 6 a, 6 b, 17 c, 18 b §§, rubr. närmast före 6 a, 17 c 18 b §§; ändr. 2, 3, 17 d §§
Ikraftträder
2008-07-01

Förordning (2008:1433) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 20 c §
Ikraftträder
2009-01-01

Förordning (2009:763) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 c, 17 b §§
Ikraftträder
2009-07-28

Förordning (2009:1600) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 c, 14 §§
Ikraftträder
2010-01-01

Förordning (2010:259) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 e, 17 b §§
Ikraftträder
2010-06-28

Förordning (2010:392) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2008/09:27, Prop. 2008/09:3, Bet. 2008/09:AU5
Omfattning
ändr. 14, 21, 22, 22 a, 23 §§, rubr. närmast före 21 §; nya 15, 21 a, 21 b, 21 c, 21 d, 21 e, 22 b §§, rubr. närmast före 22, 22 b §§
Ikraftträder
2010-07-01

Förordning (2010:2028) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 a, 17 b, 18, 18 a §§, rubr. närmast före 20 a § sätts närmast före 2 d §; ny 20 a §
Ikraftträder
2011-02-01

Förordning (2011:586) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 a §
Ikraftträder
2011-07-01

Förordning (2011:1531) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Förarbeten
Rskr. 2011/12:88, Prop. 2011/12:1, Bet. 2011/12:AU2
Omfattning
ändr. 20 a §
Ikraftträder
2012-02-01

Förordning (2012:102) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 e, 17 b §§
Ikraftträder
2012-07-01

Förordning (2012:563) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 c §
Ikraftträder
2012-10-15

Förordning (2012:984) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 c, 17 b §§
Ikraftträder
2013-02-01

Förordning (2013:682) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
upph. 7 §; ändr. 15 §
Ikraftträder
2013-09-01

Förordning (2013:1168) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 17 a, 20 a §§
Ikraftträder
2014-02-01

Förordning (2014:189) om ändring i förordningen (1997:1275) om anställningsstöd

Omfattning
ändr. 5 c §
Ikraftträder
2014-05-01

Ändring, SFS 2015:503

Omfattning
upph.